Little Me and My Books

Vad vore livet utan böcker…

Hop-ciki-yaya på dig!

Nu ska ni få höra en annorlunda, ja alldeles riktigt, en annorlunda deckare som tangerar det ständigt aktuella ämnet, eller snarare ordet, hen.

Här möter vi en värld som sällan skådats! Religion och sexuell läggning som möter varandra i den hårt trafikerade staden Istanbul. På toppen av denna sammankomst lägger vi på lite mord som gärna dras paralleller med morden, eller döden, på de heliga männen. Slutresultatet är Profetmorden som är en Hop-ciki-yaya-deckare som kretsar kring transvestiternas blingbling värld.

En annorlunda deckare har författaren skrivit. Här finns härliga människor presenterade, där de varken är han eller hon, utan hen i ordets sanna bemärkelse. Den rosapudrade flickan svävande i sina moln, dras snabbt ner i verkligheten som hen inte ens vill ta i med tång, när det blåa id-kortet måste tas fram ur plånboken. Har denne ett heligt namn på papperet dras snabbt paralleller till profeternas värld där de heliga männen har lämnat jordelivet på ett eller annat sätt.

En mycket intressant bok som ger en annan bild av transvestiter. Med skratt blandat med förtjusning fick jag följa den röda tråden för att lösa denna Hop-ciki-yaya historia!

Recensionsexemplar från förlag 2244

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: