Little Me and My Books

Vad vore livet utan böcker…

Hejdå Maj, hej tomhet

Det finns böcker, och det finns b-ö-c-k-e-r. Ni vet, böcker som jag gärna skriver med VERSALER och fet text. Böcker vars handling handlar om vardagstristesser, det monotona livet; vakna och få dagen att passera utan några som helst oförutsedda handlingar, konsekvenser. Det här med blöjbyten eller de röda fingrarna och knogarna som visar det ursinniga städandet och bakandet. Hembakat ska det vara. Allt och alla ska passas upp. Inget för förstöra dagens schema. Om inte bara självförtroendet skulle skvalpa i samma hink med städmoppen. Ja, så ser Majs dagar ut. Städa, baka, passa upp. Att visa för svägerskorna och alla andra som gärna vill lägga näsan i blöt att jag har minsann ett perfekt hem.

Maj, Maj, Maj… Du har en dotter och en son. En man som har vandrat i djävulens spår men har hittat hem igen. Vad mer kan krävas av lilla dig? Ska vi doppa lite? Vetelängden är fint skivad och kaffet varmt, saft till barna står på bordet! Denna bekräftelse som har virat Maj runt sitt lillfinger. Bekräftelse. Javisst har du det rent Maj, du är en riktig duktig husmor. Rent hem, rena barn och en man som går till kontoret med stärkt skjortkrage! Varför kan du inte vara lycklig? Krama om dina barn! Visa dina känslor! Men inte Maj inte. Visa inte dina känslor för dina barn. De kanske blir för veka inför livet.

Med sorg lämnar jag nu Maj Berglunds liv i händerna hos en annan läsare. Hoppas du finner det jag fann med min läsning men se upp! Du kanske också för besök av tomheten som gärna kliver in efter ett besök i Örnsköldsvik.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: