Little Me and My Books

Vad vore livet utan böcker…

Mörka platser av Gillian Flynn

Libby vaknar mitt i natten av hjärtskärande skrik från sin mor. Något händer utanför sovrumsdörren men exakt vad vet hon inte, bara att hon inte får gå dit ut. Hon tar sin tillflykt via fönstret och springer ner till vassen. Ben, Libbys storebror åker fast för det bestialiska mordet på sin familj; mamma, lillasyster Debby och lillasyster Michelle.

Äntligen en Gillian Flynn i mina händer! Så mycket som det har talats om författaren och hennes böcker. Sist jag såg henne överösas med beröm var på tv, så jag slog till när Mörka platser hamnade på biblioteket.

En deckare, en krimmare, en thriller. Välj den genre din vill, den som passar ert tycke för här får ni allt serverat och mer därtill! Handlingen är så mörk att jag undrar om solen någonsin har synts på denna plats. Tro inte för ett öre att du kommer läsa om en kriminalinspektör, en polis, eller någon privat detektiv som är huvudpersonen här, ack ve den som tror det. Då har du kommit fel om din önskan är en vanlig deckare/krimmare/thriller. Nej, här har du ett helt annat perspektiv som tar dig i sina klor!

Att vi redan i början får veta att Libby är den enda i hushållet som har klarat livet i skinn (några tår och ett halvt finger saknas dock!) och storebror Ben är inspärrad för gott ger hela historien en annan krydda. Detta har hänt, punkt slut. Det sker inte mer mord, vi behöver inte addera mer lik i listan för att fånga mördaren, för han är ju redan inspärrad! Eller?…

Spänningen stiger och avstannar, stiger och avstannar för att sedan hamna i crescendo tills allt hamnar i dager!

Läs om den amerikanska misären, där allt smakar en bladning av jord, metall, blod, där ens uppstötta magsyra fräter sönder allt den hamnar på. Läs och se om det finns solglimtar som kan anas. Nej gott folk. Här finns ingen sol som kan värma en mörk plats.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: