Little Me and My Books

Vad vore livet utan böcker…

#SjöjungfrunSjöngSinSång

Sommarläsningen har efter #VassEgg fortsatt på samma väg, det är mord och massor med blod, blod, blod. Att också medeltidens grymma tortyrmetoder är en av bokens hörnstenar är bara en plus i kanten! Ni som inte har missat ”Mord i sinnet” som har gått på TV (jo tack, jag har missat helt, får skylla på att jag inte är en riktig tv-tittare…) vet kanske vad jag pratar/skriver om.

Vi har en seriemördare som härjar helt vilt i den nordengelska staden Bradfield. Morden är bestialiskt grymma. Här har vi inte strypning eller knivhugg rakt i hjärtat utan här har vi medeltidens grymmaste tortyrkunskap som offren torteras med tills döden knackar på. Carol Jordan, kriminalassistent, och Tony Hill, psykolog och expert på gärningsmannaprofiler, har som uppgift att lösa fallen. Vägen till lösningen kantas med mycket blod, mycket mörker men också lite hopp om framtiden.

I ett svep läste jag denna bok och hoppas att kunna läsa fortsättningen då #SjöjungfrunSjöngSinSång är första delen i serien om Carol Jordan och Tony Hill. (Kanske blir det en titt på ”Mord i sinnet” men böcker brukar överlägset vara bättre, eller hur?)

Annonser

2 svar till “#SjöjungfrunSjöngSinSång

  1. Linda Odén (@LindaOde) augusti 31, 2013 kl. 6:35 e m

    Kul att den håller fortfarande, jag läste den när den var ganska ny och tyckte riktigt mycket om den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: